Staňte se našimi fanoušky na:

Špenátový koláč s nivou

Autor receptu: Maru2 (57 receptů)

Tahle variace na francouzský quiche je hotová raz dva. Já ji dělám na večírky a pikniky - a je super, že koláč můžou i vegetariáni. Základ je chlazené křehké těsto Wewalka. Jde to i z listového, ale křehké je lepší a rovnou vyválené do kruhu o velikosti koláčové formy a už na pečicím papíru.

Množství: Na 1 koláč
Obtížnost: Snadné
Příprava: 25 min.
Vaření: 50 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Troubu předehřejte na 190 C. Těsto dejte do formy a propíchejte dno, aby se nezvedalo. (Pokud používáte listové, rozválené na obdélník, ořízněte rohy, co přečnívají a vyplňte jimi místo, kde těsto naopak chybí.)
  2. Na másle zpěňte česnek a chilli papričku rozlomenou napůl (nemusí být, ale naučila jsem se to na Sicílii a je to moc dobré). Přidejte listový špenát. Zalijte smetanou a osolte. Vařte, až špenát povolí. Chcete-li, trochu zahustěte instantní jíškou. Vypněte.
  3. Vmíchejte parmazán a nechte trochu prochladnout. Pak přidejte vejce a nivu rozkrájenou na kostky. Vlijte na těsto do formy a upečte dozlatova. (Jestli vám zbude těsto, můžete navrch udělat i mřížku.) Koláč chutná teplý i studený.

Něco navíc:

Obměna: Místo špenátu dejte mangold, bývá k dostání na podzim u asijských prodejců. Místo modrého sýra můžete použít kozí - vypadá efektně.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!