Staňte se našimi fanoušky na:

Speciality našich V.I.P.

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • hladká mouka
  • olej
  • sádlo
  • sůl
  • vejce
  • vývar
  • lišky
  • pepř (mletý)
  • tymián (nasekaný)
  • zázvor (nastrouhaný)
  • anglická slanina
  • kachní maso
  • jelení kýta
  • jablko
  • hořčice
  • vegeta (bez glutamátu)
  • černé pivo
  • tvrdý sýr
  • celer
  • cibule
  • mrkev
  • kyselá okurka

Pracovní postup:

  1. NÁKYP Petry Černocké: 1 větší celer, 5 mrkví, 2 vajíčka, 150g sýra, sůl, lžička vegety - Nahrubo nastrouháme celer a mrkev, promícháme s vejci a dochucovadlem, dosolíme. Dáme do olejem vymazané zapékací misky a pečeme asi 15 minut. Když se utvoří kůrčička, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a necháme ještě 15 minut péct. Příloha mohou být brambory nebo nasucho opražené toasty.
  2. JELENÍ ZÁVITKY Evy Pilarové: 600g jelení kýty, sůl, mletý pepř, 2 lžíce hořčice, 100g anglické slaniny, 8 sterilovaných okurek, 2 cibule, 2 lžíce sádla, 1 lžíce hladké mouky, 150ml vývaru, 80g lišek - Omytou a osušenou kýtu odblaníme a nakrájíme na plátky. Po obou stranách je naklepeme, lehce osolíme, opepříme a nakonec potřeme hořčicí. Lehce prorostlou slaninu nakrájíme na špalíčky, okurky na kousky a jednu cibuli na nudličky. Urovnáme na plátky masa a stočíme je do závitků. Převážeme provázkem a lehce osolíme a opepříme. Závitky zprudka opečeme na rozpáleném oleji, vyndáme a necháme v teple. Do výpeku nasypeme zbylou nasekanou cibuli, osmahneme dohněda, přidáme mouku a orestujeme. Za stálého míchání přilijeme vývar a vše rozmícháme, potom dáme zpátky závitky. Očištěné lišky přidáme k závitkům, osolíme, opepříme a přiklopené dusíme doměkka. Přílohou může být rýže nebo knedlíky.
  3. KACHNA NA PIVU Tomáše Töpffera: 800g kachních prsou s kůží, 1 lžíce nastrouhaného zázvoru, 1 lžička nasekaného tymiánu, sůl, 5 lžic oleje, 1 cibule, 2 jablka, 300ml černého piva - Kachní prsa důkladně očistíme. Do mísy dáme nastrouhaný zázvor, najemno nasekaný tymián, sůl a olej. V připravené marinádě obalíme prsíčka a necháme v chladu marinovat aspoň 2-3 hodiny. Cibuli nasekáme najemno, jablka nakrájíme na kostičky, všechno nasypeme do pekáčku a přidáme marinovaná prsíčka. Podlijeme je polovinou černého piva a přiklopíme poklicí. Pečeme asi 40 minut na 180°C a během pečení maso podléváme vodou a přeléváme výpekem. Potom maso odklopíme, přelijeme zbylým pivem a dopečeme dozlatova. Přílohou mohou být knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!