Staňte se našimi fanoušky na:

Spanakopita – řecké šátečky

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Olivový olej rozpalte v pánvi a pak na něm krátce – zhruba dvě minuty – orestujte česnek, přidejte špenát a nechte zavadnout. Promíchejte, osolte a počkejte, až zchladne. Špenát přendejte do cedníku a nechte odkapat veškerou tekutinu (můžete ho i lehce vyždímat), pak ho nahrubo nasekejte na prkénku a přendejte do misky. Přidejte okapaná a nahrubo nakrájená rajčata, sýr, jedno vejce a pořádně promíchejte.
  2. Listové těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše, rádýlkem nakrájejte na čtverce o straně jedenáct centimetrů, doprostřed každého dejte větší lžíci špenátu, přehněte do trojúhelníku a obě vzniklé hrany ještě zamáčkněte vidličkou. Šátečky potřete rozšlehaným druhým vajíčkem a posypejte sezamovými semínky. Pečte při teplotě 180 °C zhruba dvacet minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

xxPPxx |5. května 2013
vyzkousim Odpovědět
amatheisl.matheisl|30. řijna 2014
no vida tolik let jsem jej nejedla odesla maminka a s ni i rada.casto nam to dělala a chutnalo. vvlasta Odpovědět
alena.bartunkova.180|30. řijna 2014
Vyzkouším ráda Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!