Staňte se našimi fanoušky na:

Spaghetti con le vongole

Autor receptu: Angelis (21 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Srdcovky je třeba perfektně opláchnout několikrát ve vodě a posléze dát na celý den do mísy s vodou + 1 lžíce hrubé mořské soli. Nejdříve je potřeba udělat omáčku a potom až uvařit těstoviny. Na konci dne srdcovky ještě několikrát propláchneme (dělejte to tak, že vezmete do dlaně pár kousků mušlí a pod tekoucí vodou drhnete oběma dlaněmi proti sobě) a vhodíme je smažit do menšího hrnce společně s jedním stroužkem celého česneku, zhruba půl hrsti listové petržele a hodně olivového oleje (cca 7 pol. lžic). Osolíme je, opepříme, často mícháme a smažíme dokud se všechny mušle zcela neotevřou. Poté tam nalijeme protlak a necháme pod pokličkou vařit cca 1h, dokud se do omáčky nevstřebá chuť mušlí. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Omáčka nesmí být moc hustá, proto je potřeba ji ke konci zředit troškou vody z těstovin (cca třetina malé skleničky na vodu). Až je omáčka hotová (poznáte to podle hodně aromatické chuti), tak dejte vařit těstoviny a vařte je na tzv. “al dente”. Pak to smíchejte tak, že do mísy nasypete těstoviny a naběračkou nalejete dost omáčky na to, aby je zbarvila. Zbytek omáčky s mušlemi si pak dle chuti nalijete naběračkou rovnou do talíře.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petrapo |22. řijna 2013
hmmm Odpovědět
M* |9. řijna 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!