Staňte se našimi fanoušky na:

Špagety s omáčkou z loupaných rajčat a čerstvou bazalkou

Autor receptu: Barficka (270 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
25× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na pánvi si rozpálíme tuk, na kterém dozlatova opečeme na drobno nakrájenou cibulku. Poté přidáme mleté maso a osolíme, opepříme, přidáme hrst sušené bazalky , promícháme a necháme maso pustit šťávu a zatáhnout se. Mezitím si dáme uvařit špagety do osolené vody s přidanou lžicí oleje. Na opečené maso přidáme loupaná rajčata z plechovky i se šťávou. Rajčata je možné si předem nakrájet na malé kousky, ale dušením na pánvi se rozpadnou i sama. Rajčata se nerozvaří úplně, zůstanou malé kousky, které jsou žádoucí. Po změknutí rajčat přidáme do směsi asi lžíci sladkého kečupu, osolíme, osladíme, protože loupaná rajčata jsou kyselá, přidáme opět trošku sušené bazalky(variantou je i provensálské koření). Necháme trochu vyredukovat šťávu z rajčat a podáváme se špagetami. Na vrch sypeme strouhaným sýrem a ozdobíme snítkou čerstvé bazalky. Dobrou chuť!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

eviti |24. května 2013
dělám podobně Odpovědět
laetti |24. května 2013
paráda, zkusím Odpovědět
PetaDomca |24. května 2013
vypadá to skvěle Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!