Staňte se našimi fanoušky na:

Snadná houbová omáčka

Autor receptu: Malcher (30 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Misku sušených hub namočíme do vody a necháme namočené alespoň 30 minut. Poté vyjmeme a nakrájíme na kousky. Na másle osmahneme cibuli , přisypeme mouku a umícháme jíšku. Rozředíme trochou vody a pak zalijeme horkou vodou. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, namočené houby a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut. V mléce rozmícháme ještě trochu hladké mouky a zavaříme do omáčky. Nakonec dochutíme octem a cukrem. Na litr vody dávám přibližně jeden hrnek mléka. Omáčka je dobrá k těstovinám nebo houskovému knedlíku. Samozřejmě je ještě lepší, použije-li se místo vody hovězí vývar. Je to jedna z mála omáček, která je výborná i bez smetany, pouze s mlékem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |19. listopadu 2014
1+++ Odpovědět
Malicka3|15. února 2014
určitě vyzkouším:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!