Staňte se našimi fanoušky na:

Smetanovo-čokoládový dort

Autor receptu: Jihotyrolská kuchařka (4 recepty)

Skvělý dezert, který potěší! Vyzkoušejte třeba smetanovo-čokoládový dort tak, jak ho peče Edit Marsoner z jihotyrolské farmy Roter Hahn

Množství: pro 8 osob
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 1 hod.
+ chladnutí dortu v lednici

Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Na těsto: Bílek ušlehejte s 50 g cukru a odložte. V jiné nádobě ušlehejte žloutek s vodou a zbytkem cukru, až vznikne pěna, poté přidejte olej. Nyní promíchejte s mouku, práškem do pečiva a kakaem, vytvořte těsto. Nakonec opatrně promíchejte se sněhem z bílku. Hotové těsto naplňte do formy vyložené pečícím papírem. Korpus pečte při teplotě 160 °C asi 45 minut, na troubě navolte program pečení shora a zdola.
  2. Na krém: Čokoládu rozpusťte ve vodě, poté přidejte smetanu, žloutek a panák rumu. Následně přimíchejte šlehačku. Korpus dortu vodorovně rozkrojte. Asi polovinu krému rozmažte po spodní části korpusu. Nasaďte jeho horní část a jemně stlačte. Zbytek krému rozmažte po celém dortu. Poté dort nechejte stát v chladu alespoň 5 hodin

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!