Staňte se našimi fanoušky na:

Smetanová okurková omáčka

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do kastrolu nalijeme vodu a přidáme na jemno nakrájené okurky. Vaříme podle tuhosti okurek 10 - 15 minut. Vložíme kostku bujónu (masox ne) a po rozpuštění vsypeme jíšku. Základ omáčky necháme za stálého míchání provařit asi 5 minut. Do omáčky vmícháme smetanu 30%, krátce prohřejeme a dochutíme cukrem. Bujón lze nahradit solí. Podáváme s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem. Hodí se i k bramborům a vařenému vejci.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mochomůrka |16. září 2014
ukládám Odpovědět
yuzum |23. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Klára 3 |22. ledna 2014
vyzkouším :-D Odpovědět
lucie.ruliskova |22. března 2013
zajímavé Odpovědět
planeta |22. března 2013
vyzkouším, ale mám raději domácí hovězí vývar Odpovědět
pavlinf |18. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!