Staňte se našimi fanoušky na:

Smažené bezlepkové kučkovky

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oškrábané a nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Scezené protřete ještě horké sítem nebo hustým cedníkem na kaši, přidejte solamyl, žloutek a podle chuti sůl a znovu důkladně propracujte. Škrob ji dost zahustí, pokud je hutná příliš, můžeme zjemnit trochou syrového bílku. Dvěma kávovými lžičkami s delší rukojetí z ní oddělujeme a tvarujeme knedlíčky, a smažíme je na horkém másle ze všech stran dozlatova. Těsto je lepkavé, tak lžičky průběžně namáčíme v rozpáleném tuku. Kučkovky podáváme nejen jako přílohu k masům (hlavně drůbežímu), ale i se zeleninovým salátem. Upozornění: Práci se smažením knedlíčků je potřeba maximálně urychlit, protože máslo se na pánvi přepaluje velice rychle a rádo "prská". Knedlíčky můžete také šoupnout do fritézy, ale máslo je máslo :-).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |12. června 2016
Abych řekla pravdu, nikdy jsem po tom nepátrala. Těmhle šiškám tak říkala maminka i babička a pravděpodobně i prababička. Nejspíš nějaký krajový název - prababička pocházela z jižních Čech. Odpovědět
Fíííra |3. června 2016
ukládám Odpovědět
mardub4|8. června 2016
Vypadá dost dobře, bude asi chutné, takže ukládám a vyzkouším. Díky za kučkovky. Mimochodem co to znamená - kučkovky? :-( Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!