Staňte se našimi fanoušky na:

Smažená žabí stehýnka

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žabí stehýnka stáhneme, dobře vypraná osolíme a necháme asi 10 minut odležet. Potom je napícháme na dřevěné špejle, vždy dvě nebo čtyři k sobě, osušíme utěrkou, obalíme v mouce, vejci, ve strouhané housce a usmažíme je do červena v rozpáleném másle. Pak vytáhneme špejle, stehýnka složíme na mísu a ozdobíme nakrájeným citronem a petrželí. U nás se požívají obyčejně jen časně z jara, před oplodňováním vajíček. Francouzi zvláště rádi požívají žáby na podzim, kdy jsou nejtučnější a nejchutnější. Velmi chutné jsou s dušeným špenátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Kůťa|26. listopadu 2013
že vám toho není líto............... :-/ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!