Staňte se našimi fanoušky na:

Slovenská fazolová polévka de luxe

Autor receptu: Bagorz (56 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Fazole namočíme na cca24hod do vody. V asi 4litr. hrnci dáme vařit uzené maso. Vyndáme ho z hrnce a naporcujeme na větší kousky(cca-3cm). Do vývaru dáme vařit namočené fazole. Zhruba v polovině vaření přidám mrkev nakrájenou na kolečka. Asi po 15min přidám petržel na kolečka a celer na větší kostky. Jestli mám celerovou nať, tak niti svážu asi 2-3 snítky a vařím spolu s polévkou. Asi 15min před koncem přidám klobásu na kolečka.(klobása nesmí být úplně vysušená jako čabajka). Na pánvi se sádlem osmahnu nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova(ne do hneda), stáhnu z ohne a hodně zapráším paprikou, rychle zamíchám a vliji do polévky. (před tím jsem už vyndal uvařenou, celerovou nať) Přidám nakrájené maso a špetku suš.tymiánu. Nakonec přidám prolisovaný česnek a dosolím a popřípadě opepřím. Zvlášť si uvařím těstoviny. Tato polévka je hustá,pikantní a jí se jako hlavní jídlo. Servíruje se z misek tak, že dáme dle libosti těstoviny zalijeme polévkou a přikusujeme čerstvým chlebíkem. Poznámka:fazole nezaměňovat za malé. Malé mají jinou chuť a vůni! Dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Mendy |23. června 2013
Moja babka varievala podobnú,akurát nie tak výdatnú.Dávala buď udené,alebo len klobásku.Ináč doporučujem!!! Odpovědět
sussan |1. dubna 2013
Hmmm to vypadá na pořádnou mňamku... ;) Ukládám. :) Odpovědět
Anna1960 |31. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Jirinaja |27. února 2013
už se mně sbíhají sliny Odpovědět
kote19 |27. února 2013
zajímavý :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!