Staňte se našimi fanoušky na:

Šlehačková buchta

Autor receptu: vii (47 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Velmi jednoduchá, jak ji dělávala moje maminka. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, vejce a šlehačku. Část těsta obarvíme kakaem, záleží, jak má kdo rád. Většinou dělám půl na půl, dnes si doma přáli kakaovější. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou a nalijeme do ní těsto. Můžeme dělat mramorování špejlí, nebo jen tak vrstvit, pokaždé bude jiná. Pečeme na 180°C cca 40-45 minut. Špejle opět pomocníček.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Januse |22. řijna 2014
opravdu hladká mouka? dělávám s polohrubé díky za odpověď Odpovědět
jana.h |23. března 2013
udělám Odpovědět
lucie.ruliskova |22. března 2013
vyzkoušíme Odpovědět
JanaB |22. března 2013
Peču jí dost často, je moc dobrá. Odpovědět
magic11|19. července 2013
taky ji máme rádi Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!