Staňte se našimi fanoušky na:

Slavnostní miliónová polévka

Autor receptu: kojaníček (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kořenovou (případně i jinou zeleninu - mrkev, petržel, celer, pórek atd.) si očistíme a nakrájíme na způsob julienne (drobné nudličky cca velikosti sirky). Na másle ji chvilku restujeme do krásně zlatava a voňava. Pak přidáme krupici a opět chvíli restujeme. Mezitím si dáme hřát připravený vývar. Polévka je to slavnostní, tak pokud možno vývar domácí. Do hrnečku si klepneme vajíčko, rozkvedláme vidličkou a hrneček doplníme teplým vývarem, vajíčko v něm důkladně rozmícháme, aby nevznikly velké kusy a žmolky. Pak vlijeme k zelenině s krupicí a za stálého míchání dolijeme zbytek horkého vývaru. Můžeme podle potřeby dochutit (pokud možno pouze solí, případně pepřem) Ozdobíme zelenou petrželkou nebo pažitkou. Moje babička ji dělávala na Boží Hod Vánoční jako slavnostní polévku, která má zajistit dostatek peněz pro celou rodinu :-) (tolik jako zrnek krupice) :-)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Januse |19. června 2013
díky za připomenutí, Odpovědět
kocmaruska |19. června 2013
Taky si ji pamatuju jako malá holka Odpovědět
Vlasta78 |11. června 2013
dobrá polévka Odpovědět
Márč |4. června 2013
I moje babička ji dělávala a já jako dítě jsem ji zbožňovala, jak polévku, tak samozřejmě i babičku...díky za recept...:-) Odpovědět
Jan |24. května 2013
Je to opravdu výborná polévka, uložím ji a vyzkouším. Kojaníčku, měli jsme jistě stejné babičky, moje tvrdila totéž. Máš spoustu krásných receptů, díky. :-))) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!