Staňte se našimi fanoušky na:

Slaný krůtí závin

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Krůtí maso nakrájíme na kostičky, lahůdkovou cibulku na kolečka a omytý mangold na nudličky. Pokrájený mangold mírně osolíme a necháme cca 10 minut odležet. Krůtí maso krátce osmahneme na másle, přidáme Podravku, lahůdkovou cibulku a společně smažíme ještě dalších cca 5 minut a pak zchladíme. Smetanu a vejce smícháme a přidáme k masu. Dále přidáme ještě kopr, papriky nakrájené na kostičky, 80g strouhaného sýra, 60g hrubě mletých lískových oříšků a okapaný mangold. Plát tenkého těsta pokapeme olejem, na něj dáme druhý plát těsta a také ho pokapeme olejem. Na 3/4 těsta dáme třetinu připravené nádivky, stočíme do závinu a vložíme na vymazaný plech. Stejně postupujeme se zbylým těstem i nádivkou. Závin pečeme cca 15 minut v troubě předehřáté na 180°C. Závin vyjmeme z trouby, posypeme zbylým strouhaným sýrem a lískovými oříšky a pečeme ještě dalších cca 10 minut. Upečený závin podáváme teplý s hlávkovým salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alpenrose |12. června 2014
***** Odpovědět
honzapetrik91 |25. června 2013
Skvělý recept Odpovědět
miuka |1. června 2013
tak to bych si dala. asi se do toho zítra dám. Odpovědět
PF*13 |1. června 2013
uloženo Odpovědět
zdenka.r |31. května 2013
pěkné Odpovědět
brenda |31. května 2013
vypadá výborně Odpovědět
aB |30. května 2013
mnamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!