Staňte se našimi fanoušky na:

Slaný cop

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 500g hladké mouky, 250ml vlažného mléka, 100g rozpuštěného vlažného sádla, 1 vejce, 3 lžičky sušeného droždí, 2lžičky cukru, 2 lžičky sezamových semínek, 1 lžička soli NÁDIVKA: 300g lisovaného mraženého špenátu, 150g plátků šunky, 150g plátků tvrdého sýra, 2 lžíce smetany, 30g moučného másla (tj. 20g másla a 2 lžičky hladké mouky), sůl, drcený pepř Mouku prosejeme do velké mísy a promícháme s droždím, cukrem a solí. Vmícháme sádlo, přiléváním mléka vymícháme hladké těsto, které necháme v teple pod utěrkou hodinu kynout. Špenát krátce podusíme, vmícháme moučné máslo a smetanu, osolíme, mírně opepříme a promícháme, necháme vychladnout. Vykynuté těsto rozdělíme na 3 stejné díly, rozválíme je a na každý rozdělíme rovnoměrně šunku, sýr a ochucený špenát. Okraje těsta v místech, kde je budeme spojovat, potřeme rozšlehaným vajíčkem. Zarolujeme do tenkých dlouhých pramenů a konce smáčkneme k sobě. Když máme připravené všechny 3 prameny, pevně je spleteme do klasického copu. Konce opět pevně smáčkneme k sobě, potřeme je vejcem a podstrčíme pod cop. Cop položíme na plech vyložený pečícím papírem a v teple necháme 15 minut kynout. Potom ho potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a pečeme35-40 minut při 180°, dokud není povrch copu zlatavý. Během pečení jej potíráme vejcem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
i |17. července 2013
zkusím Odpovědět
Dessyna |17. července 2013
Nádherné foto! Odpovědět
daramacho |16. července 2013
dobré Odpovědět
nikita066 |14. července 2013
vypadá to dobře a chutně Odpovědět
Anna1960 |13. července 2013
krása Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!