Staňte se našimi fanoušky na:

Sladké kuličky - Gulab-džamun (Gulab jamun)

Autor receptu: kyschu (69 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Začněte přípravou sirupu. V hrnci vařte vodu s cukrem asi 3 minuty, aby se cukr rozpustil. Potom vmíchejte růžovou vodu a odstavte hrnec z plamene. V míse smíchejte sušené mléko, mouku, kypřící prášek a mletý kardamon. Konečky prstů vpracujte olej či máslo, pomalu přidávejte mléko a dobře míchejte, abyste dostali tuhé ale vláčné těsto. Z těsta utvořte 25 až 30 kuliček (asi 2 cm v průměru). Kuličky propracovávejte tak, aby byly hladké, bez jakýchkoli trhlinek. Na pánvi rozehřejte olej. Přívod tepla udržujte na nejnižším stupni, aby se mléčné kuličky smažily pomalu a důkladně. Vložte je do olej a jemně obracejte, aby se nepřipálily. Jakmile kuličky vyplavou na povrch a vznášejí se, otáčejte je každých 30 vteřin. Smažte je asi 25 minut, dokud nemají pěknou hnědou barvu. Během této doby můžete zvolna zvětšovat plamen, aby se lépe nafoukly. Zda jsou kuličky již správně usmažené poznáte, když vytáhnete jednu kuličku a prstem ji zmáčknete, jako by jste dělali důlek. Když uvolníte prst a kulička se vrátí do svého původního tvaru, jsou hotové. Jiným testem je vložit kuličku do sirupu: jestliže se během 3 minut nerozpadne, jsou kuličky dostatečně prosmažené. Vyndejte je z ghí a nechte okapat. Potom je přendejte do sirupu, kde změknou a zhoubovatí. Máčejte je 30 minut až 4 dny. Gulab-džamuny se mohou podávat studené nebo lehce přihřáté.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

miuka |16. listopadu 2013
tohle mám také ráda :-) Odpovědět
dree |21. června 2013
opravdu zajímavý recept na vyzkoušení Odpovědět
Martinka |25. května 2013
1+ :-) Krásné Odpovědět
evahu |5. ledna 2013
zajímavý recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!