Staňte se našimi fanoušky na:

Sladké jitrničky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto: 12 jablek, 140g mandlí 50g kandované citronové kůry, 280g krupic.cukru,125ml vody, 125g tvarohu (nebo lučiny), Cukr nebo kokos (můžeme obojí) na obalení, mandle na ozdobu Oloupaná jablka zbavená jádřince nakrájíme nadrobno. Mandle spaříme horkou vodou a nasekáme. Kandovanou citronovou kůru nakrájíme na co nejmenší kousíčky. Cukr rozpustíme ve 125 ml vody a přivedeme k varu. Přidáme jablka a za stálého míchání je necháme rozvařit. Poté co jsou jablka hotová, odstavíme je a vmícháme do nich mandle s citronovou kůrou. Když směs vychladne, vmícháme tvaroh. Z připravedné hmoty tvarujeme malé jitrničky. Každou jitrničku obalíme v cukru nebo kokosu a na obou koncích do ní zapíchneme kousek hranolku z mandle (jako špejli). Jitrničky rozložíme na tác a necháme v lednici ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ladislava.jankovska |24. září 2015
Určitě vyzkouším, zní to šťavnatě a to máme rádi. Odpovědět
Alma |19. dubna 2014
uloženo Odpovědět
ohen |19. února 2013
krásné , zkusím Odpovědět
pavlinf |28. ledna 2013
jako živé Odpovědět
kattyr |18. ledna 2013
Zajímavé, dávám do oblíbených a určitě je někdy vyzkouším Odpovědět
MONNIP|19. února 2015
uloženo a vyzkoušíme moc líbí Odpovědět
dellyK|5. března 2013
Dobrý nápad :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!