Staňte se našimi fanoušky na:

Skořicové řezy s polevou

Autor receptu: Bábrle Inka (1291 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

NA TĚSTO 3 vejce, 250g cukru, trocha mleté skořice, 200g mouky, 150g jemně nasekaných lískových oříšků KROMĚ TOHO - tuk na plech, 250g moučkového cukru, šťáva z 1-2 citronů Všechny přísady na těsto prohněteme, vyválíme na vymazaném plechu a dáme nejméně na 30 minut do chladu, pak pečeme asi 20 minut na 200°C (plyn st. 3). Po vychladnutí nakrájíme na proužky. V malém hrnku umícháme z moučkového cukru a citronové šťávy hustou polevu a při mírné teplotě zahřejeme, řezy potřeme. Polevu můžeme také ochutit skořicí nebo vlhkou polevu skořicí posypat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!