Staňte se našimi fanoušky na:

Shiitake tlačenka s játry

Autor receptu: Jedlík-senior (210 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • 8 vajec (4 natvrdo a 4 syrová)
  • bazalka (na domácí koření)
  • majoránka
  • mletá sladká paprika (na domácí koření)
  • oregano (na domácí koření)
  • pepř (černý mletý)
  • rozmarýn (na domácí koření)
  • zázvor (na domácí koření)
  • asi 1 palička česneku
  • asi 1 lžíce sádla
  • 10 rohlíků
  • 1/2 kg shiitake
  • 1/2 kg jater
  • 20 dkg Oravské slaniny (bok, libovější)
  • 20 dkg měkkého salámu (Rožnovský)

Pracovní postup:

Kolečka rohlíků dejte do větší mísy, přidejte nakrájená játra a houby, pokrájený salám, slaninu a osminky vařených vejec. Přidejte i rozšlehaná syrová vejce, prolisovaný česnek a sádlo. Směs trochu osolte a podle chuti okořeňte, promíchejte. Pak směsí naplňte tlačenkovou fólii a na obou koncích zavažte. Plňte "na doraz", při vaření se objem zmenší. Pak ji ponořte do osolené studené vody a zvolna přiveďte k varu. Na mírném ohni pak vařte 45-60 minut. Hotovou a vychladlou tláču pak krájejte na plátky a jezte s chlebem nebo pečivem. DOMÁCÍ GRILOVACÍ KOŘENÍ (celkem 4g) 1/2g oregána, 1/2g rozmarýnu, 1/2g mletého zázvoru, 1/2g bazalky, 1/2g granulovaného česneku, 1/2g mleté sladké papriky, 1g soli Grilovací koření vyrobíte jednoduše tak, že do malé nádobky dáte 1/4 lžičky oregána, 1/4 lžičky mletého rozmarýnu, 1/4 lžičky zázvoru, 1/4 lžičky bazalky, 1/4 lžičky granulovaného česneku, 1/4 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky soli a vše promícháte. Koření si samozřejmě můžete namíchat do zásoby. V receptu je rozepsáno koření i na váhu - můžete odvažovat na přesné váze, nebo použít nějakou odměrku. Od každé ingredience dáte 1 odměrku, k tomu 2 odměrky soli a grilovací koření je hotové. Pokud použijete koření na potírání masa, tak přidáte asi 3-4 lžíce oleje. Touto směsí potírejte maso před grilováním i v průběhu grilování.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!