Staňte se našimi fanoušky na:

Semínkový žitný chléb z domácí pekárny

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do zadělávací nádoby dáme 260 ml vlažné vody, 150 ml vlažného mléka, 1 lžící octa, 1 lžící oleje, 300 g hladké mouky, 300 g žitné mouky, do jednoho kouta nádoby dáme 2 lžičky soli, do druhého kouta nádoby dáme 1/2 lžičky cukru a 21 g droždí, doprostřed nádoby dáme 2 lžičky kmínu + 1 lžíci sezamových semínek + 1 lžíci lněných semínek + 1 lžíci slunečnicových semínek + 1 lžíci ovesných vloček. Nádobu vrátíme do pekárny a zapneme na program TĚSTO. Pohlídáme si čas, kdy se pekárna přepíná z kynutí na pečení ( v návodu najdete přesné časy všech průběhů programů ). Pekárnu pauzneme, otevřeme, vykynutý chléb pomašlujeme rozkvedlaným vajíčkem a posypeme směsí semínek, kterou jsme si vytvořili smícháním - 1 lžíce sezamových semínek + 1 lžíce lněných semínek + 1 lžíce slunečnicových semínek + 1 lžíce ovesných vloček + 1 lžíce máku. Pekárnu zavřeme a necháme chléb upéct

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!