Staňte se našimi fanoušky na:

Selečí pečínka od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Selečí kýtu nebo plec omyjeme a osušíme, nasolíme a okmínujeme ze všech stran. Položíme ji na několik špejlí, trochu podlijeme a přidáme kousek másla. Zakryjeme alobalem a pečeme pomalu na 160-180 stupňů. Během pečení podléváme, po půl hodině přidáme nahrubo pokrájenou cibuli. Když už je maso skoro hotové (začíná se odlupovat od kosti), odkryjeme a necháme zčervenat. Mladé maso nepotřebuje moc dlouho, na plec přes 1 kg váhy stačí 1,5 hodiny. Můžeme také podlévat pivem, přidat česnek. Podáváme klasicky se špenátem a bramborovým knedlíkem nebo lehce s grilovanou zeleninou. Na zbylou pečínku můžeme připravit i omáčku, třeba hořčicovou s kapary.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!