Staňte se našimi fanoušky na:

Sekaná s rajčaty

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Žemli namočíme do studené vody, oloupanou cibuli nasekáme a očištěný špenát necháme ve vodě krátce blanšírovat, pak necháme na sítu okapat. Sýr nastrouháme, rajčata pokrájíme na kostičky, uhněteme mleté maso, vymačkanou žemli, vejce, hořčici a polovinu cibule, ochutíme solí, pepřem a paprikou. Ze směsi utvoříme na alobalu obdélník (cca 26x30cm), který trochu přitiskneme, špenát vymačkáme a rozdělíme na masový plát. Posypeme sýrem a částí rajčat a zavineme. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 50 minut. Oloupaný česnek nařežeme na plátky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Ty opečeme na 2 lžících oleje, osolíme a opepříme. Na zbylém oleji orestujeme zbylá rajčata, cibuli a plátky česneku, vmícháme protlak a kečup a asi 8 minut dusíme. Podáváme k sekané, kterou můžeme ozdobit bazalkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!