Staňte se našimi fanoušky na:

Rýžová šarlota bez cukru

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Přebranou a propláchnutou rýži zalijeme mlékem se solí a uvaříme doměkka. Želatinu namočíme do trošky vlažné vody na 30 minut. Namočenou želatinu pak zalijeme zbytkem vody, zahříváme a mícháme dokud se úplně nerozpustí. Přidáme ji do horké rýžové kaše a promícháme. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky. Chladnou kaši naplníme do formy vypláchnuté studenou vodou a proložíme kousky meruněk, necháme v chladu ztuhnout. Vychlazenou smetanu ušleháme. Před vyklopením ponoříme formu se šarlotou do horké vody, vyklopíme, ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou, případně posypeme vlašskými ořechy. Rada: Šarlotu můžeme připravit i s jiným ovocem, např. s jablky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hadicevlcice|9. řijna 2014
vypada to dobre, vyzkousim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!