Rýži promyjte, namočte ji na 15 minut a nechte oschnout. V hrnci uveďte do varu vodu se solí. Ze špenátu odstraňte tuhé stonky, v několika vodách listy omyjte a osušte je. Potom listy ponořte do vroucí vody, aby změkly. Vložte je do cedníku a propláchněte pod studenou vodou. Osušte je a nasekejte na malé kousky. Ve středně velkém hrnci rozehřejte ghí a osmažte mletý koriandr a bobkové listy. Přidejte rýži a za stálého míchání ji smažte, až zrnka zprůsvitnějí. Přidejte nakrájený špenát, míchejte asi minutu, potom do hrnce přilijte slanou vodu a vše přiveďte do varu. Hrnec přikryjte a při nízké teplotě jemně 20 minut vařte. Jestliže použijete oříšky, přidejte je bez zamíchání asi 5 minut před koncem vaření. Když je rýže zcela uvařená, přidejte pepř. Před podáváním jemně promíchejte vidličkou.