Staňte se našimi fanoušky na:

Ryzce se žemlovou nádivkou

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • trošku kadeřavé nasekané petrželky
  • 1 lžička česnekové pasty
  • 500 g sádla
  • asi 600 g větších ryzců (smrkové, pravé)
  • 100 g sýra eidam (nastrouhaný nebo parmazán)
  • 3 lžíce mléka
  • 1 žemle
  • 1 vejce
  • 2 cibule
  • 3 rajčata

Pracovní postup:

Ryzce očistěte, třeně jim ponechte. Část hub jemně nasekejte, přidejte v mléce namočenou žemli, vejce, česnekovou pastu, petrželku a všechno smíchejte. Zbylé ryzce rozložte tření vzhůru a nádivku rozložte lžičkou na lupeny ve vrstvě vysoké asi 1-2 cm. Takhle naplněné houby vezměte jednu po druhé za třeň a opatrně je ponořte do rozpáleného sádla. Smažte je tak dlouho, dokud nádivka nezčervená. Pak je znovu vezměte za třeň, vyndejte a přes nožku navlékněte po kolečku rajského jablíčka, asi 3 cibulové kroužky a zeleninu nakonec posypte strouhaným sýrem. Příloha - bramborová kaše.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!