Staňte se našimi fanoušky na:

Rychtářský kapr s lepenicí

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oprané a osušené porce kapra z obou stran osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme je na talíři několik hodin odležet. Pak je obalíme v mouce smíchané s paprikou, zavineme do slaniny a vložíme do pekáčku s rozpuštěným máslem. Za občasného polévání vypečenou šťávou pečeme asi 30 minut při 180-200°. Na talíři ozdobíme plátky citronu. Lepenice: Oloupané brambory uvaříme, zelí podlijeme vodou a podusíme. Zelí i brambory scedíme, brambory rozšťoucháme, smícháme se zelím a dobře promícháme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mochomůrka |31. řijna 2014
ukládám Odpovědět
Dědeček Hříbeček |27. září 2013
To nemusí být špatné, něco podobného dělala moje maminka, a ta to myslím měla od babičky. Odpovědět
-Suiteki |27. září 2013
Zajímavé přidávám do oblíbených a vyzkouším :) Odpovědět
Sofii |26. září 2013
Kapra máme rádi, lepenici taky, ale dohromady mě to ještě nenapadlo. Díky za inspirační recept :o) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!