Staňte se našimi fanoušky na:

Ryby

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

LEHKÉ PŘÍRODNÍ RYBÍ FILETY 4 ks rybího filé (asi 800g), lžíce citronové šťávy, sůl, 3 lžíce oleje, mletý pepř, 100ml bílého vína, 180ml rybího vývaru, lžička škrobu, 2 lžíce zakysané smetany, 2 mrkve, 1 petržel, 2 lžíce mraženého hrášku, bylinky Omyté a osušené filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji. Do nižšího hrnce nalijeme bílé víno s rybím vývarem a povaříme asi 5 minut. Zahustíme škrobem, přilijeme zakysanou smetanu a všechno důkladně promícháme. Do omáčky vložíme opečené ryby a necháme na teple. Mrkev a petržel nakrájíme na kousky a krátce vaříme v osolené vodě. Přidáme hrášek, povaříme ještě 3 minuty a scedíme. Zeleninu dáme na talíře, přidáme rybí filety s omáčkou a ozdobíme bylinkami a citronem. SMAŽENÁ TRESKA S PARMAZÁNEM A ZELENINOU 600g tresky, 1 citron, 2 žloutky, 200ml mléka, 200g hl.mouky, 50g strouh.parmazánu, sůl, 100g strouhanky, 80ml oleje, 2 mrkve, 2 malé cukety, 250g hrášku, rozmarýn, 50g másla, 100ml vývaru Omytou a osušenou tresku nakrájíme na stejně velké kousky. Osolíme je a pokapeme citronovou šťávou. Na těstíčko smícháme žloutky s mlékem, přisypeme k nim hladkou mouku, parmazán a metlou vyšleháme hladké těstíčko, lehce osolíme a znovu promícháme metlou. Rozehřejeme olej cca na 180°C a tresku obalenou v těstíčku a ve strouhance osmažíme ze všech stran dozlatova. Osmažení kousky necháme okapat na papírové utěrce. Oškrábanou mrkev nakrájíme na hranolky a krátce povaříme v osolené vodě. Vodu pak slijeme a mrkev necháme vychladnout. Cuketu nakrájíme na kousky a opečeme na másle, přidáme povařenou mrkev, rozmarýn a hrášek. Přilijeme vývar, osolíme a ještě asi 2 minuty povaříme. Rybu na talíři zeleninou obložíme. RIZOTO S LOSOSEM 400g kulatozrnné rýže, 400g filetu z lososa, 1 cibule (nebo 4 jarní), sůl, 2 lžíce olivového oleje, 100g krevetek, 2 lžíce krájených sušených rajčat, 200ml bílého vína, 200ml vývaru, 80ml smetany, 80g parmazánu, lžíce vegety, špetka drceného pepře, svazek rukoly, 1 citron Rýži uvaříme v osolené vodě do poloměkka, pak propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Lososa nakrájíme na kostky, cibuli nasekáme nadrobno a orestujeme ji krátce na oleji zároveň s lososem, krevetkami a nakrájenými rajčaty.. Přidáme rýži, zalijeme vínem a vývarem a vaříme, dokud se všechna tekutina nevyvaří. Pak přilijeme smetanu, přisypeme parmazán a promícháme. Nakonec rizoto ochutíme vegetou a pepřem, vmícháme rukolu a porce nakonec ozdobíme plátky citronu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!