Staňte se našimi fanoušky na:

Rybízové dezerty

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PUDINK 1/4kg černého a červeného rybízu, 190g zakysané smetany, 5dl mléka, 1dl smetany 33%, 1 a 1/2 sáčku vanilkového pudinku, 3 lžíce cukru V kastrolu přivedeme k varu 2/3 mléka s cukrem, ve zbytlu mléka rozmícháme pudink a nalijeme do vroucího mléka, povaříme asi 3 minuty, dokud pudink nezhoustne, odstavíme z plotny a vmícháme zakysanou smetanu. Část pudinku rozdělíma na dno formiček, posypeme rybízem a zakryjeme vrstvou zbylého pudinku. Pudink dáme do ledničky a necháme vychladit, pak vyklopíme a ozdobíme šlehačkou. */ Místo zakysané smetany můžeme vmíchat do chladnoucího pudinku i bílý jogurt. RYBÍZOVÉ DORTÍČKY 700g rybízu, 15 plátků toastového chleba, 60g pískového cukru, 1/3 lžičky práškové želatiny, podle chuti griotka, tuk na formičky, vanilková zmrzlina Rybíz nasypeme do kastrůlku, zasypeme cukrem a za stálého míchání krátce povaříme, NESMÍ SE ROZVAŘIT, jen pustit šťávu. Pak přecedíme přes síti a šťávu zachytíme. Želatinu necháme nabobtnat v troše studené vody, vmícháme do ještě teplé šťávy a dochutíme griotkou. Pět misek vytřeme tukem, z plátků toastového chleba okrájíme kůrky a z pěti vykrojíme kolečka stejného průměru jako horní části misek. Ostatní plátky nakrájíme na široké proužky, namočíme do rybízové šťávy a vyložíme vymazané misky (dáváme trochu přes sebe, aby vznikla souvislá vrstva). Misky naplníme asi polovinou rybízu, přidáme další vrstvu namočených proužků, zakryjeme zbytkem rybízu a zakryjeme toastovými kolečky, také namočených v rybízové šťávě. Zakryjeme fólií, lehce zatížíme a necháme do druhého dne v chladu. Rybízové dortíky vyklopíme na talířky (před tím částečně krátce ponoříme do horké vody). Nakonec přelijeme zbytkem sirupu a přidáme vanilkovou zmrzlinu. Můžeme ještě ozdobit kuličkami rybízu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!