Staňte se našimi fanoušky na:

Rybízová bublanina podle Terezky

Autor receptu: T3r3z (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • miska rybíz
  • 140 g cukr krystal
  • posypka, 100 g cukr moučka
  • 180 g mouka hladká
  • těsto + posypka, 160+140 g mouka polohrubá
  • těsto + posypka, 80+100 g máslo
  • 200 ml mléko
  • 1 ks cukr vanilkový
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 2 ks vejce

Pracovní postup:

V míse šlehejte vejce s krystalovým a vanilkovým cukrem. Přidejte mléko a rozpuštěné máslo (80 g), hladkou i polohrubou mouku, kypřící prášek a dobře promíchejte. Vlijte na plech vyložený pečícím papírem. Posypte omytým rybízem. Udělejte posypku (změklé máslo 100 g, moučkový cukr 100 g, polohrubá mouka 140 g) a posypte na rybíz. Dejte péct do mírně vyhřáté trouby na 180-200°C cca 30 minut a pečte do zezlátnutí bublaniny - a máte hotovo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kulajda |25. listopadu 2013
tu mám ráda Odpovědět
-1 |22. července 2013
máme rádi Odpovědět
daramacho |29. června 2013
dobré Odpovědět
macik |28. června 2013
zkusim Odpovědět
pavlinf |28. června 2013
mnamka Odpovědět
Mlsanda|30. června 2013
těšim se, až jí udělám :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!