Staňte se našimi fanoušky na:

Rybí polévka se šafránem

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do hrnce dáme olivový olej a rozehřejeme. Přidáme cibuli, petržel , mrkev, celer, cuketu (předem nasolenou a osušenou), česnek, šafrán a kari. Orestujeme do sklovata a zalijeme vínem a bujónem. Vymačkáme půl citrónu a provaříme minimálně 15 minut. Poté vlijeme smetanu, provaříme ji tak 5 minut a vše v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme podle potřeby. Přidáme najemno nasekanou petrželku. Pokud máte rádi hustší variantu, přidejte trochu máslové jíšky za studena nastrouhané! Připravíme si nakrájenou housku, veku nebo toustový chléb na kostičky. Dáme do vyhřáté trouby na chvíli trochu ztvrdnout a orestujeme v pánvi na másle do zlatova. Rybu si buď připravíme již při rybím vývaru, a nebo orestujeme na olivovém oleji těsně před podáváním. Je doporučován na filet citronový pepř. Na závěr nalijeme polévku do hlubokého talíře, dáme doprostřed rybu, okolo na malé měsíčky nebo kostičky brambory a na vrch krevety a snítku kopru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!