Staňte se našimi fanoušky na:

Rumové koláčky připravené v domácí pekárně

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do pekárny nalijeme 200 ml vlažného mléka, 2 žloutky, 100 g rozpuštěné Hery, 2 lžíce rumu, přisypeme 70 g cukru, 1 vanilkový cukr, citronovou kůru, 1,5 lžičky sušeného droždí, 180 g hladké a 180 g polohrubé mouky a špetku soli. Nastavíme program Těsto. Mezitím si připravíme náplň: V míse smícháme tvaroh, 1 žloutek, 2 vanilkové cukry a trochu mléka, aby vznikla hladká hmota. Vykynuté těsto na vále propracujeme a z těsta oddělujeme kousky, tvarujeme placky a do středu dáváme lžičkou trochu tvarohové náplně. Přidáme ještě asi 2–3 sušené brusinky a zabalujeme jako buchty. Jednotlivé koláčky pokládáme na plech s pečicím papírem zabalenou stranou dolů s asi dvoucentimetrovými rozestupy a vždy je trochu přimáčkneme. Hotové koláčky vložíme do trouby předehřáté na 160°C na 20 minut. Poté teplotu zvýšíme na 190°C a pečeme ještě asi 5 minut, aby koláčky dostaly zlatavou barvu. V kastrolku rozehřejeme 70 g másla nebo Hery a přimícháme rum. Ještě horké upečené koláčky touto směsí důkladně potřeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!