Staňte se našimi fanoušky na:

Roštěnky "Esterházy"

Autor receptu: Bábrle Inka (1285 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • pepř (mletý)
  • citronová kůra z 1/2 citronu
  • 150 g zakysané smetany
  • 400 g těstovin (např. široké nudle)
  • 200 g celeru
  • 200 g mrkve (2 kusy po 100g)
  • 100 g kyselých okurek (2 sladkokyselé v kořeněném nálevu)
  • 250 g pórku
  • 4 plátky hovězího roštěnce (po 150 g)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • kostka hovězího bujonu (na 400 ml vývaru)

Pracovní postup:

Mrkev, celer, pórek a okurky nakrájíme na tenké dlouhé nudličky. Roštěnky naklepeme, okořeníme, poprášíme moukou a v rozpáleném oleji z obou stran opečeme. Přilijeme vývar, smetanu a dusíme asi 15 minut. Po 5-ti minutách dušení přidáme k masu nakrájenou zeleninu. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Uvaříme těstoviny a okapané zlehka promícháme v horkém tuku. Roštěnky sevírujeme s omáčkou, zeleninou a těstovinami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Uzzi1 |26. dubna 2013
dobré Odpovědět
Anna1960 |25. dubna 2013
pěkné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!