Staňte se našimi fanoušky na:

Rizoto s rajčaty a sýrem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Cibuli oloupeme, omyjeme a nadrobno pokrájíme. Stroužek česneku rozmačkáme. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli s česnekem na něm dozlatova osmahneme. Rýži důkladně propláchneme, přidáme na pánev a necháme zesklovatět. Pak ji zalijeme vývarem a vínem, uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut, dokud se tekutina nevsákne do rýže. Rajčata omyjeme, rozkrájíme na půlky, odstraníme zrníčka a plody dále nakrájíme na dílky. Olivy rozčtvrtíme a obojí po 10 minutách varu vmícháme do rýže. Nakonec nastrouháme 30 g parmazánu a spolu s olivovým olejem jej vmícháme do rizota. Pokrm osolíme a opepříme, ozdobíme zbylým strouhaným parmazánem, rozmarýnem a bazalkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!