Staňte se našimi fanoušky na:

Rizoto s pomerančem a sýrem

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • zeleninový, podle potřeby vývar
  • podle potřeby máslo
  • 1 kus pomeranč
  • 1 malá sklenka brandy
  • sýr Scamorza affumicata, 80 g
  • 1 kus šalotka

Pracovní postup:

Šalotku nakrájejte najemno a orestujte na másle, přelijte sklenkou brandy a nechte odpařit. Přidejte rýži a osmahněte ji, postupně přilévejte vývar a nechte vařit asi 10 minut. Mezitím nastrouhejte kůru z pomeranče (dejte pozor, abyste nestrouhali bílou, hořkou část) a pak vymačkejte šťávu. Obojí přidejte k rýži a vařte dalších asi 5 minut. Sýr nakrájejte na kostičky a vmíchejte s oříškem másla do rýže chvíli před koncem vaření. Hotové můžete ozdobit tymiánem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!