Staňte se našimi fanoušky na:

Ricottová pěna se švestkovou omáčkou

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ricottu utřete s vanilkovým cukrem, přidejte žloutky, citronovou kůru, rum a dál šlehejte dohladka. Směs vlijte do kameninové mísy a opatrně vmíchejte šlehačku, čokoládu a kandovanou kůru (trochu si nechte na ozdobu). Dejte aspoň na hodinu vychladit. Mezitím svařte švestky s hnědým cukrem a citronovou šťávou při vysoké teplotě, až všechno zhoustne, pak ji rozšlehejte do hladké omáčky. Pěnu z ricotty rozdělte do misek a navrch přelijte švestkovou omáčkou. Ozdobte kousky čokolády a oranžátem. xxxxxxxxx Pokud nejsou čerstvé švestky, použijte švestkový džem ohřátý s několika lžícemi vody a zapékejte asi 20-25 minut, až povrch ztuhne a lehce zhnědne.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!