Staňte se našimi fanoušky na:

Řecké brambory

Autor receptu: Kačka2 (68 receptů)

Výrazné pečené brambory vonící Řeckem jsou dokonalou přílohou ke kuřeti nebo rybě. Citron způsobí, že se nerozpadnou, i když se podlévají.

Množství: Pro 4 osoby
Obtížnost: Snadné
Příprava: 15 min.
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Veganské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Brambory omyjte a nakrájejte na měsíčky nebo kostky. Rozkrájené je znovu opláchněte a osušte. Dejte je na plech s vysokým okrajem a promíchejte s citronovou šťávou. Nechte minutu působit - díky citronu se brambory při pečení nerozpadnou.
  2. Troubu předehřejte na 180 C. Brambory pokapejte olejem, okořeňte oreganem a chilli, osolte a přihoďte drcené stroužky česneku. Všechno dobře promíchejte, aby byl každý brambor obalený ze všech stran.
  3. Podlijte 150 ml vody a dejte do trouby. Pečte si hodinu dozlatova. Pokud je to potřeba, ještě trochu podlijte vodou, ale na konci pečení by neměla žádná zbýt. Když jsou brambory hotové, posypte petrželkou a promíchejte a vraťte ještě na pár minut do trouby.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!