Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Zapékaný mangold

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Máme pro vás recept na přípravu méně známého druhu zeleniny - mangoldu. Pro konzumaci jsou určené jeho listy a dužnaté řapíky. Jdeme na to.. Mangold zbavený řapíků spaříme, scedíme a nakrájíme na kousky. Podusíme na předem rozehřátém másle, osolíme a opepříme. Dále si opečeme toasty, které pak vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a rozložíme na ně mangold. Vejce si rozšleháme se smetanou, strouhaným sýrem, špetkou nastrouhaného muškátového oříšku, pepře a osolíme. Touto směsí zalijeme toastíky s mangoldem a můžeme zapékat. Zapékaný mangold podáváme s čerstvou zeleninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sonizna |9. září 2014
Mangold se chutí i vzhledem podobá špenátu. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!