Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Vlašský salát

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory si uvaříme ve slupce a když jsou ještě vlažné, tak je oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme do nich nadrobno nakrájenou šunku, telecí pečeni, uzený vařený vepřový jazyk, nastrouhanou kyselou okurku, jablko a natvrdo uvařená nadrobno nakrájená vajíčka. Vše promícháme s octem, pepřem, worchestrem a dosolíme podle chuti. Pak si připravíme majonézu. Syrové žloutky rozmícháme se solí a přidáváme po kapkách olej a stále šleháme, až se nám majonéza spojí. Pak přikápneme citronovou šťávu a za stálého šlehání ještě trochu oleje. Jakmile majonéza opět zhoustne, přidáme vinný ocet, hořčici, bílý pepř a na špičku nože cukru. Necháme ji v lednici asi tak hodinu uležet. Připravenou směs dáme do majonézy, vše dobře promícháme a vlašák upravíme úhledně na skleněnou mísu, obložíme na tvrdo vařenými vejci, hlávkovým salátem, citronem a zelenou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!