Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Utopenci

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
28× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Utopenci se mohou připravovat takto. Vodu svaříme na mírném ohni s octem a kořením. Špekáčky pečlivě oloupeme a dvakrát je příčně nařízneme. Do řezů vložíme tenčí plátky cibule a podle chuti přidáme špetku mletého pepře, chilli koření nebo pálivé papriky. Takto připravené špekáčky vkládáme do skleněné lahve s širším hrdlem ve vrstvách, a to tak, že postupně klademe vrstvu špekáčků a vrstvu nakrájené cibule. Labužníci mohou přidat podle chuti i několik stroužků česneku a také červenou kapii, která dodá utopencům lákavý vzhled. Nálev necháme vychladnout a studený jej nalijeme na špekáčky do sklenice. Utopence necháme v lednici několik dní dobře uležet a podáváme jako chuťovku při slavnostnějších příležitostech. Servírujeme  je s čerstvým chlebem a nejlépe k nim chutná dobře vychlazené pivo. Utopenci vydrží v dobré kvalitě v lednici v lahvi minimálně jeden týden.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

martinnatr |29. června 2013
super Odpovědět
Georgina |26. června 2013
super Odpovědět
Jindriska8 |23. května 2013
Dělám a hned se po nich zapráší. Odpovědět
jola |29. ledna 2013
dělám podobně Odpovědět
david.kruml.1 |9. ledna 2013
zkusím tam ten česmńek přidat jsem zvědavý Odpovědět
evahu |4. ledna 2013
máme rádí Odpovědět
planeta |29. listopadu 2012
děláváme, hlavně v zimě, nejlepší špekášky prodávájí na severu v Ústí nad Labem v Globusu Odpovědět
alena.bartunkova.180|19. prosince 2014
moc ráda vyzkouším, musí to být mňamka Odpovědět
Jana 9|25. ledna 2014
tak to dnes vyzkouším Odpovědět
lenka.smrciakova|15. července 2013
tak jsem na ně dostala velkou chuť - jdu nakládat! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!