Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Sváteční slepičí polévka

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Slepičí maso obereme z kostí. Žemle nakrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem a necháme krátce odpočinout. Navlhčené žemle s masem umeleme. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme umletou směs, vejce, prolisovaný česnek, okořeníme, osolíme a přidáme nakrájenou nať jarní cibulky nebo pažitku. Připravíme si nudlové těsto, rozválíme plát a nakrájíme ho na čtverečky o straně 4-5 cm. Do jejich středu klademe po lžičce náplně, přeložíme a okraje dobře stiskneme. Pirožky vložíme do vroucí osolené vody, 5 minut povaříme a scedíme. Pirožky dáme do vývaru a prohřejeme. Nakonec do polévky přidáme nakrájenou nať jarní cibulky nebo pažitku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!