Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Slepičí polévka

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Slepici omyjeme a očistíme, rozsekáme na čtvrtky a křídla i stehna nastřihneme v kloubu kuchyňskými nůžkami. Vložíme do velkého hrnce, zalijeme teplou vodou a osolíme. Přidáme rozpůlenou cibuli, celer, kousek mrkve a kuličky pepře. Uvedeme k varu a na mírném ohni vaříme přikryté pokličkou asi 2 hodiny (vidličkou zjistíme, zda-li je slepice už měkká). Je důležité vařit pozvolna, aby vývar nepřišel o většinu chutě a vůně. V průběhu vaření bude tuk ze slepice na povrchu, můžeme ho průběžně odebírat naběračkou (ponecháme na později). Slepičí vývar přelijeme přes cedník do druhého hrnce, maso obereme a přidáme do polévky. Uvařenou zeleninu nakrájíme na malé kousky a pro zvýraznění chuti osmahneme na tuku ze slepice, zalijeme vývarem a povaříme. Poté vrátíme zpátky do polévky, osolíme, opepříme a přidáme špetku mletého zázvoru. Nudle uvaříme v mírně osolené vodě a přidáme do slepičí polévky až nakonec. Slepičí polévku podáváme teplou, ozdobenou čerstvou zelenou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!