Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Segedínský guláš

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tradiční segedínský guláš je kombinací šťavnatého vepřového masa, husté omáčky a naloženého kysaného zelí a je nedílnou součástí nedělního oběda. Vepřové maso nakrájíme na menší kostky a rovnoměrně obalíme v mouce, přebytek mouky oklepeme. Ve větším hrnci na rozpáleném oleji zprudka osmahneme maso, aby se zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Část oleje můžeme odlít, aby nebylo jídlo moc tučné. V jiném hrnci osmahneme cibulku dozlatova, posypeme sladkou paprikou a stáhneme z ohně, aby paprika nezhořkla. Přidáme vepřové maso, podlijeme vlažnou vodou a osolíme. Dusíme asi 15 minut, dokud maso nepustí šťávu. Poté podlijeme vývarem či bílým vínem a dusíme na mírném ohni dalších 30 minut (zalijeme tak, aby se maso nepřichytávalo, ale ani neplavalo ve vodě). Zelí scedíme, překrájíme a přimícháme do segedíského guláše. Dusíme dalších 15 -20 minut, dokud není maso opravdu křehké (v případě potřeby guláš podlijeme). Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a chvíli povaříme, aby nám guláš zhoustl. Segedínský guláš podáváme tradičně s houskovým knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |30. řijna 2014
1+++ Odpovědět
kymlal |13. dubna 2014
super Odpovědět
VELKAKOKI |30. června 2013
jiné, zajímavé triky na úspěch Odpovědět
jitulka |22. května 2013
jdu na něj Odpovědět
Kristyna |15. března 2013
zkusím :) doufám, že se povede Odpovědět
edita.mickova |26. února 2013
mám ho moc ráda ! Odpovědět
kote19 |26. února 2013
taky dělám :) Odpovědět
ohen |9. února 2013
dělám stejně jen dávám sladkou smetanu Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!