Zdravejší a lehčí varianta segedínského guláše se sójou. Libovou krkovici očistíme a nakrájíme na kostičky. Do většího hrnce přidáme olej a osmahneme na něm na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme kousky masa, které osolíme, přidáme česnek, kmín a pepř. Dusíme na mírném ohni doměkka 10 – 15 minut. Sojové kostky uvaříme dle návodu s kostkou hovězího bujonu a necháme odležet. Poté kostky nakrájíme na menší kousky a přidáme k masu. Směs okořeníme červenou paprikou, bobkovým listem a smícháme se scezeným kysaným zelím. Vaříme dalších 10 minut, aby se zelí dostatečně ohřálo. Segedínský guláš zahustíme moukou a přidáme hovězí vývar. Pro zjemnění segedínského guláše, dle kyselosti zelí, přidáváme mléko a provaříme.