Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Pečená krůta s ořechovou nádivkou

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Ze všeho nejdříve krůtí stehno a prsa osolíme, vložíme do tukem vymazaného pekáče a zapečeme v předem rozehřáté troubě. Po prudkém zapečení teplotu trouby snížíme, maso podlijeme vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou pečeme doměkka. Nezapomene podle potřeby podlévat. Dále si připravíme nádivku. Žemle s okrájenou kůrkou nakrájíme na kostičky, zalijeme smetanou, přisypeme nasekané ořechy, přidáme vejce, rozehřáté máslo, okořeníme, osolíme a zlehka zamícháme. Takto připravenou nádivku vložíme do vymazané formy na srnčí hřbet a upečeme. Stehno, prsa a nádivku před podáváním nakrájíme. Pečená krůta s ořechovou nádivkou je výborná s vařeným bramborem a ovocným kompotem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!