Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Netradiční francouzské brambory

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Dále nakrájíme cibuli, cuketu a klobásky na kousky. Připravíme si misku, kde rozšleháme vejce, smetanu, hořčici a ochutíme solí s gyrosovým kořením. Zapekácí mísu vymažeme máslem a vyložíme polovinou brambor. Brambory osolíme, opepříme a urovnáme kolečky klobásy. Poté posypeme nakrájenou cibulí, cuketou a vyskládáme další vrstvou brambor, kterou osolíme a opepříme. Francouzské brambory zalijeme směsí z vajec a smetany a dáme zapéct na 20 minut do předem vyhřáté trouby na 180-200 stupňů. Nakonec francouzské brambory posypeme strouhaným sýrem a pečeme do roztavení.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!