Staňte se našimi fanoušky na:

Recept na Pizzu

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Obloha: Rajčata ve vlastní šťávě (jsou běžně k dostání), (nikdy ne kečup!) Sýr mozzarella Ostatní suroviny nechávám na vás. (salám, šunka, žampióny, vejce, co dům dá…) Ve středně velké misce promícháme mouku a sůl. Přidáme droždí, vodu a vše důkladně promísíme. Teprve nyní, když nám mouka pojala veškerou vodu, můžeme přidat olivový olej a na pracovní desce uhněteme saténově hladké těsto. Hotové těsto je středně tuhé, neroztékavé konzistence. Těsto naporcujeme a vyválíme tři těstové koule, které dáme na velký talíř. Potřeme je lehce olejem a důkladně je přikryjeme igelitovým sáčkem, aby neosychaly. Nyní je vložíme do lednice a necháme enzymy, aby dokončily ostatní práci za nás. (Těsto se dává do lednice ihned po uhnětení a naporcování.) Druhý den je vyndáme a necháme je po dobu jedné hodiny odležet, aby získaly pokojovou teplotu. Pomocí válečku (nebo ručně) vyválíme kulaté těsto, které dáme na pečící plech (nebo nejlépe pouze na pečící papír). Potřeme ji rajčatovou polpou, přidáme sýr a ostatní suroviny. Mezi tím se nám již rozehřívá trouba na min. 250°C. Nyní již máme na pizze drcená rajčata, mozarellu, a proto ji můžeme vložit do trouby. Pečení bude trvat přibližně 10-15 minut. Po upečení ji urychleně spotřebujeme. Dobrou chuť! Těsto lze také zmrazit a kdykoliv v případě potřeby použít. Těsto se dává do mrazáku už nakynuté!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

tepito |27. července 2013
znám Odpovědět
Hoban |6. května 2013
ukládám Odpovědět
Anna1960 |6. května 2013
bude brzo na řadě Odpovědět
šanela |5. května 2013
podle jednoho anglického receptu jsem přestala do těsta dávat olej, dávají ho tam jen do mísy, kde těsto kyne a musím říct, že je to tak lepší - ale jinak jsem taky vždy dávala do těsta lžíci oleje - každý nechť ochutná a posoudí sám:-) Odpovědět
Uzzi1 |3. května 2013
těsto je vážně skvělé, také si jej mrazím do zásoby :) Odpovědět
Lucie10 |3. května 2013
super Odpovědět
darina.studenkova.5 |3. května 2013
Vypadá to moc hezky :-) Odpovědět
jájínek|27. dubna 2013
souhlas Odpovědět
jitu3ka|27. dubna 2013
co k tomu dodat... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!