Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Milánské rizoto

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rizoto (it. risotto) je tradiční italský pokrm z rýže, který má svůj původ na severu země. Rizoto zdomácnělo v mnoha kuchyních po celém světě. Jako první nakrájíme cibuli na tenké proužky a podusíme ji s 2 lžičkami másla. Dusíme, než nezměkne, a potom přidáme rýži. Takto dusíme cca 5 minut. Potom přidáme zeleninový vývar se solí, který by měl mít hladinu 2 centimetry nad rýží. Vaříme na slabém plameni za stálého míchání. Jakmile rýže změkne, přidáme smetanu a necháme jí rýží nasáknout. Vypneme oheň a dochutíme šafránem, kořením a parmazánem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |14. února 2015
dá se Odpovědět
petrapo |1. listopadu 2013
vyzkouším! Odpovědět
Konato |10. května 2013
Dobré. Odpovědět
Jana 9|12. února 2015
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!