Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Květáková polévka se žloutkem

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Změklé máslo smícháme s moukou a vytvoříme světlou jíšku, kterou zalijeme vodou, rozšleháme a vaříme 15 minut. Květák pečlivě omyjeme a popřípadě namočíme na chvilku do vody, aby eventuálně přítomný hmyz vyplaval. Pokrájíme na malé kousky, vsypeme do polévky a vaříme doměkka 10 – 15 minut. Přilijeme mléko, rozdrobený zeleninový bujon, muškátový oříšek a sůl. Polévku přivedeme k varu, stáhneme z plotny a zjemníme žloutkem rozkvedlaným ve dvou lžících mléka. Květákovou polévku podáváme s nasekanou petrželkou a rozpečenou bagetou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!