Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Křenová omáčka s uzeným

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Uzenou krkovici dáme do vody a uvedeme k varu. Vaříme asi 10 minut, poté slijeme vodu a znovu zalijeme tentokrát vařící vodou. Maso uvaříme doměkka (10 minut). Vyjmeme, nakrájíme na plátky a odložíme do tepla. Vývar z uzeného masa naředíme trochou vody, přivedeme k varu a odstavíme. Smetanu na vaření smícháme s hladkou moukou, osolíme a opatrně za stálého míchání vlijeme do vývaru. Přidáme strouhaný křen (množství dle uvážení) a zamícháme. Můžeme také přidat trochu másla pro zjemnění omáčky. Směs přivedeme opět k varu a zvolna vaříme 15 minut na mírném ohni. Plátky masa přelité omáčkou servírujeme s kynutým knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!