Staňte se našimi fanoušky na:

Recept Králík s uzeným bůčkem

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Králíka omyjeme a rozdělíme na porce. Osolíme ho a prošpikujeme tučnou částí bůčku. Pokapeme ho ze všech stran vínem a necháme asi hodinu odležet v lednici. Pak králíka dáme na pekáč, obložíme na plátky nakrájeným bůčkem, podlijeme vodou a pečeme v troubě doměkka. Během pečení králíka podléváme vypečenou šťávou a vodou a obracíme ho, aby se ze všech stran dobře opeklo. Nakonec přidáme do výpeku malou lžičku hotové světlé jíšky. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo bramborový knedlík a dušené bílé zelí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!